West Cork

Seaanglingcharters LTD is een modern en energiek bedrijf, gedreven met aan het roer de dooren door ervaren visser en schipper Tom Collins.
Zij vissen in de zuidelijke wateren van Ierland, die worden beïnvloed door de Golfstroom stromingen en zijn de meest productieve wateren rondom Ierland die een grote verscheidenheid aan soorten vis met zich meebrengt om te vangen.
Sinds de oprichting van het bedrijf hebben wij ons gespecialiseerd in vissen op haaien die in grote mate weerspiegelt in onze resultaten en prestaties. Op één van onze beste dagen van het vissen in 2015 hebben we 64 blauwe haai gevangen, gemerkt en vrijgelaten op één dag dat zijn meer haaien dan de meerderheid van de charter boten vangen in een jaar! In 2013 hebben we gevangen en gelabeld een Mako haai van ca. 146 lb dat was de 3e geverifieerde Mako haai gevangen in de Ierse wateren met een werphengel. De vorige 2 werden gevangen in de jaren 1940. Deze Makohaai werd nogmaals gevangen zo,n 80km uit kust bij Lissabon in Portugal, bijna een jaar later.
Onze haai seizoen begint in begin van juni en gaat door tot november. Alle haaien die gevangen worden op onze boot, worden gelabeld en weer vrijgelaten.
Elk jaar hebben wij de meeste haaien gelabeld dan welke charterboot dan ook in het land.
Op onze visgronden bevinden zich ook een groot aantal vleten ( Skate ), de beste van het seizoen 2015 woog zo,n 200 Lb. Opnieuw hebben we West Cork op de kaart gezet als een Europees centrum voor Grote vissen met steeds meer buitenlandse klanten die bij ons terecht komen en een zeer goede kans hebben op het vangen van meer dan één soorten vissen van boven de 100 Lb
Een andere reden waarom zo veel Europese klanten bij ons boeken per jaar, is de verscheidenheid aan soorten visgronden . Onze Nederlandse klanten meestal boeken voor 6 dagen vissen, bestaande uit 2 dagen haaien vissen, 2 dagen vleet vissen en 2 dagen vissen op nog andere specifieke soorten.

West Cork vissen

Onze Specialiteit  Haai

IMG_0729

en Vleet   ( Skate )

Uw Kapitein

Tom Collins is de eigenaar en kapitein van zijn eigen boot van Sea-anlingcharters en probeert daarom zijn klanten met grote trots de best mogelijke ervaring mee te geven op welke dag dan ook.
Tom begon met vissen op zeer jeugdige leeftijd en heeft bijna 40 jaar ervaring dus bijna een mensenleven lang met het vangen van vis.
Onze schipper heeft door de vele jaren ervaring en in opdracht op verschillende boten, grondige kennis verworven van de lucratieve visgronden van de kust van West Cork. Hij is ook een gekwalificeerde Zoölogische wetensschapper geven hem daardoor een soort 6e zintuig van het vinden van uw vis.
Als Tom niet aan het vissen is werkt hij als een brandweerman in de meest uitdagende omstandigheden. Tom heeft de Ierse Fire and Rescue service meerdere malen als medic in wereld Rescue Challenges vertegenwoordigd.
Kortom een schipper die zijn mannetje staat.

gallery (2)

Tom Collins

Onze boot, "Loch An IASC", is een FastWorker 36 gebouwd in Valentia Co. Kerry, Ierland. Ze heeft al haar vereisten licinties en vergunningen die vereist zijn door de afdeling zeevaartsector van de Ierse overheid en heeft een P5 licentie die het mogelijk maakt met haar te gaanvissen tot 30 mijl uit de kust, van de aangewezen havens, met maximaal 12 passagiers. Ze is 36 voet lang en heeft een uitgebreid stuurhuis met zitplaatsen voor 12 binnen wat een groot voordeel is bij slecht weer.
Onze boot wordt aangedreven door twee Cat 3126 motoren en die geven een totaal van 700 pk zodat u op offshore visgronden aanwezig kunt zijn.
Veiligheid is het meest belangrijk voor ons en geeft ons daarom het voordeel van een tweede motor in het geval van een mechanisch defect. Ze is volledig uitgerust met de meest moderne veiligheidsuitrusting en we hebben het elektronische pakket in 2014 pas geupgrade. Er is tevens een toilet aan boord, ook noemenswaardig om te vermelden.

IMG_4467-1024x682