Spiddal

Sea fishing Galway

Vissen op haaien is onze specialiteit hier in Spiddal Galway, zodanig dat we ons bedrijf er naar vernoemd hebben: De Blue Shark Angling Galway.

Hier aan de westkust van Ierland is het vissen op haaien spectaculair. In de maanden juni t/m oktober is er een stabiel aantal haaien, wat het vissen fantastisch maakt.

Werkelijk het hoogtepunt op de zeevis kalender!

Driftten met de ruby duby ( lokaas ) op zoek naar Blue Shark en Porbeagle . Deze harde gevechten met deze vissen geeft de ultieme adrenaline kik. Alle haaien die gevangen worden, worden gemerkt en vrijgelaten. Deze soorten zijn zeer freqent te vinden in de wateren van Galway Bay, wanneer de temperatuur van het water stijgt tot 13,5 graden meestal rond juni tot oktober.

De populariteit van het vissen op haaien is de laatste jaren toegenomen net als het aantal haaien zelf. Er rekening mee houdende dat volgens de ierse regels voor het vissen er alleen een “catch and release” regel van kracht is.

Tegenwoordig hebben we dus ook de zeldzame “porbeagle” haai gedurende de maanden oktober t/m april. Mede hierdoor hebben we dus het hele jaar door vissen op haaien als mogelijkheid.

Reef fishing

Bij Blue Shark Angling zijn we trots op fantastische rif-vissen die te vangen zijn in de baai van Galway, we bieden een brede selectie van vissoorten aan zoals

Kabeljauw, Pollock, Koolvis, Ling, Pouting, Ballan Wrasse, Cuckoo Wrasse, and Conger eel

Mixed ground fishing

Ook hier de mogelijkheid om te driften of om voor anker te gaan om de vraatzuchtige en hard vechtende Tope proberen te vangen, een Ray, Bulhuss, Spurdog, Tarbot, Makreel of een gigantische Common Skate

Blue-Shark-Logo1

                20151003_190127

               20150916_150509

 

 

De Kapitein en zijn boot

John Flemming is zijn naam en is sinds zijn vijftiende jaar al aan het werk geweest op verschillende vissersboten en heeft dus al een tiental jaar behoorlijke ervaring opgedaan wat betreft het vissen en varen op een boot.

John is zo zegt hij zelf, de jongste maar zeker niet de meest onervaren skipper van Ierland en is mede daarom sinds 2014 gestart met varen op zijn eigen boot en met het vangen van de Blauwe haai als specialiteit.

De Brazen Hussy 11 is gebouwd volgens de hoogste standaard om te vissen. Ze vaart in een hoge cruise snelheid, waardoor u langer kunt genieten van het vissen zelf. Ze is voorzien van een krachtige 430 PK diesel motor en daarbij van veiligheidsmaatregelen, navigatie, radar en visfinders voorzien.

Aan boord bieden wij u het gehele jaar door vis ervaringen aan. Of u nu een gevorderde visser bent of net komt kijken, wij voorzien u van alle gemakken.

Zo zijn er thee en koffie faciliteiten aan boord en uiteraard een toilet.

 

 

DSC_3599

John Flemming 

DSC_3648-Edit

en zijn boot